MENIU

ATACATORII de la CHARLIE HEBDO au fost UCIŞI. IMAGINI NOI din timpul ASALTULUI

<p>CHARLIE HEBDO</p>

CHARLIE HEBDO. Cei doi fraţi terorişti au fost ucişi, în urma unui asalt al Poliţiei. Fraţii Chérif (32 de ani) şi Saïd Kouachi (34 de ani), suspectaţi de uciderea a 12 persoane în cadrul unui atac la biroul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, erau înscrişi "de (mai mulţi) ani" pe "listele de supraveghere", a spus acest oficial, sub acoperirea anonimatului. Președintele FRANCOIS HOLLANDE spune că se va face tot posibilul pentru reinstaurarea ordinii publice. UPDATE: Cei doi fraţi au fost ucişi în urma unui asalt al poliţiei.

VEZI IMAGINI

UPDATE 20.43. Fraţii terorişti KOUACHI au spus unei televiziuni franceze, înainte de a fi ucişi, că fac parte din Al-Qaida. În acelaşi timp, teroristul Coulibaly susţinea în faţa jurnaliştilor, în timp ce ţinea mai multe persoane ostatice într-un magazin alimentar evreiesc, că face parte din ISIS.

UPDATE 18.35. Cei doi fraţi au fost ucişi în timp ce trăgeau rafale de armă asupra poliţiştilor.

UPDATE 19.19. Ostaticul ţinut de cei doi ar fi fost eliberat.

POVESTEA ULUITOARE a OSTATICULUI din tipografia unde s-au refugiat cei doi FRAŢI TERORIŞTI

UPDATE 18.17. CEI DOI FRAŢI AR FI FOST UCIŞI, în urma asaltului forţelor speciale, informează AFP.

UPDATE 18.08. Un elicopter a aterizat pe tipografie. Asaltul, condus de trupele de elită ale jandarmeriei.

UPDATE 18.02. CLĂDIREA a fost luată cu ASALT de către poliţişti şi trupele speciale, a confirmat o sursă oficială.

UPDATE 17.59. Mai multe focuri de armă şi explozii s-au auzit, în urmă cu scurt timp, în apropierea tipografiei. Un martor a declarat: "S-au auzit focuri de armă şi e fum". Rafalele de armă ar fi durat 30 de secunde, susţin martorii.

UPDATE 17. 50 Le Parisien informează că prințul Harry a mers la sediul Ambasadei Franței, din Marea Britanie, unde a  semnat în cartea de condoleanțe, în memoria celor 12 persoane care au murit în sediul publicației Charlie Hebdo. 

UPDATE 17.44 Ministrul de interne al Franței a confirmat că cei doi atacatori din tipografie au luat un singur ostatic. 

UPDATE 17:30 Cei doi teroriști de la Charlie Hebdot se află de peste 6 ore baricadați în tipografia de la periferia Parisului. Întâlnirea dintre Francois Hollande și Angela Merkel, care urma să aibă loc duminică a fost amânată. La această oră, are loc o ședință de criză la care participă Hollande dar și membri ai Guvernului.

Update 17.00. Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr. Astfel,  se confirm ipoteza unei rețele teroriste, scrie AFP. 

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

Update 16.25.  Piața Trocadero a fost redeschisă. Informațiile potrivit căreia exista un bărbat înarmat în zonă s-a dovedit a fi falsă. 

Upadate. 16.20. Alarmă în centrul Parisului. Piața Trocadero este în curs de evacuare,  anunță Le Point, stația de metrou din zonă urmând să fie închisă. 

Update 15.45: Forțele de ordine încearcă să stabilească un dialog cu cei doi jihadiști. care se află baricadați, în tipografia. 

"Prioritatea este stabilirea unui dialog", a declarat presei Pierre-Henry Brandet. Ministerul de Interne a afirmat de asemenea că negociatorii au "încercat să stabilească un contact" cu cei doi bărbaţi, aflaţi într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële.

Update: 15. 30 Două persoane au fost ucise, în atacul din magazinul din estul Parisului, anunță AFP. La fața locului au fost trimiși lunetiști. 

Update 15.00 Femei și copii sunt printre ostatici. Atacatorul de la magazin are două mitraliere Kalasnikov asupra sa. Poliția a stabilit că este o legătură între atacator și teroriștii de la Charlie Hebdo.

Update 14.36 O persoană a fost rănită în magazin.

Update 14.30: Un nou atac armat a avut loc în partea estică a Parisului, anunță AFP. Bărbați înarmați au luat ostatici într-o brutărie evreiască. Suspectul este ucigașul de ieri al polițistei. Magazinul este la Porte de Vincennes, una dintre intrările in Paris.

Încă un ATAC ARMAT la PARIS. LUARE DE OSTATICI într-o brutărie evreiască. AFP: Doi morţi

Update 14.20 AFP anunță că mai multe școli au fost evacuate, din zona în care sunt localizați cei doi teroriști.  Audrey Taupenas, purtătorul de cuvânt al oraşului Dammartin-en-Goele, a declarat că oficialii au vorbit la telefon cu suspecţii, pentru a negocia evacuarea în siguranţa a unei şcoli din apropierea topografiei. Cei doi fraţi ar fi fost de acord.

Update 14.10Un comerciant francez a relatat că i-a strâns mâna unuia dintre cei doi teroriști.

"M-am întâlnit cu unul dintre terorişti, i-am strâns mâna şi l-am salutat", a declarat "Didier" pentru post.

France Info precizează că l-a putut contacta în exclusivitate pe "Didier", comerciantul care susţină că s-a întâlnit vineri dimineaţa cu unul dintre fraţii Kouachi la Dammartin-en-Goële. Teroristul l-a avertizat că în zonă "se află poliţia" şi l-a îndemnat să "plece, (pentru că) nu ucidem civili".

"Când am ajuns, clientul meu a ieşit împreună cu o persoană înarmată, care s-a prezentat ca fiind de la poliţie, clientul meu mi-a cerut să plec, aşa că am plecat", a declarat Didier.

Update 14.00: Poliția franceză a anunțat că s-a vorbit la telefon cu unul dintre teroriști, cei doi fiind sigur în tipografie. AFP a precizat că unul dintre teroriști a încercat să ia legătura cu  televiziune. 

Sediul redacției Charlie Hebdo se va muta în sediul ziarului Liberation. Revista Charlie Hebdo va beneficia de 1 milion de euro, ajutor de stat, a decis Guvernul francez. Premierul Manuel Valls se află la sediul Liberation, unde discută cu ziariștii. 

Update 13.37. ISIS a revendicat ATENATATUL de la PARIS. Un cleric ISIS a averizat că vor urma atacuri teroriste în Marea Britanie și SUA.

Toate cursele de avion București- Paris au fot amânate.

Update 13. 26. O cursă de avion București Otopeni- Paris Charles de Gaulle a fost amânată,  pentru a se evita să se tragă în avioane.

UPDATE 13.20. Poliția a trimis un tanc la tipografie.

UPDATE 13.05. Potrivit Sky News, cei doi teroriști au luat ca ostatic o femeie

UPDATE 12.55. Traficul aerian pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, în apropiere de tipografia în care sunt baricadați teroriștii, nu este suspendat, în schimb ajustări ale traseelor sunt realizate pe pistele de aterizare pentru avioanele care sosesc din nord pe aeroport, relatează site-ul 20 Minutes.

UPDATE 12.45: Teroriștii au asupra lor și un lansator de rachete, a precizat un martor. 

UPDATE 12:05 - Cei doi fraţi au declarat că ”vor să moară martiri”.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversaţie telefonică cu poliţiştii de la tipografia unde teroriştii au luat ostatici, că vor să moară ”martiri”, informează Le Figaro.

UPDATE: AFP a publicat o fotografie cu polițiști ai trupelor speciale, pe acoperișul tipografiei unde cei doi teroriști au luat un ostatic. 

UPDATE: Teroriștii au precizat că nu vor să ucidă civlili, precizând că ei vor să moară martiri, susține un martor. 

UPDATE 12.00: Poliția încearcă să neutralizeze suspecții. Spitalele din zonă au fost  pregătite pentru a primi un număr mare de victime, fiind declanșat ”planul alb”. 

Update 11.52. AFP anunță, citând surse din Poliție, că cei doi teroriști au luat un ostatic. 

UPDATE 11.37: BBC informează că teroriștii vor să facă un anunț. Medici și pompieri au fost trimiși la fața locului. Polițiștii au chemat întăriri la tipografie. 

UPDATE 11.20:  Forțele de ordine au început asaltul la tipografie.

Update 11.13 Jandarmeria anunță că nimeni nu a murit în schimbul de focuri. 

Update 11.05: Reuters informează că polițiștii negociază cu teroriștii. Potrivit ultimelor informații, teroriștii s-ar fi refugiat într-o tipografie, unde ar luat mai mulți statici. Printre ostatici se află și șoferul mașinii pe care cei doi au furat-o. Le Parisien anunță că 5 elicoptere survolează zona. 


UPDATE 11.00: Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea Dammartin-en-Goële.

UPDATE 10.50: Ministrul de interne, Bernard Cazeneuve: Dispozitiv major de securitate în zona comunei Dammartin-en-Goële, unde avem informaţii că se află cei doi terorişti, potrivit hotnews.ro.

UPDATE 10.30: Un vehicul a fost furat vineri, în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) la Montagny-sainte-Félicité, în Oise, de doi indivizi înarmaţi cu pistoale automate şi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, cei doi suspecţi în atentatul de la Charlie Hebdo.

Un vehicul a fost furat vineri, în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) la Montagny-sainte-Félicité, în Oise, de doi indivizi înarmaţi cu pistoale automate şi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, cei doi suspecţi în atentatul de la Charlie Hebdo.

CHARLIE HEBDO. LUARE DE OSTATICI într-o companie de la nord de Paris. S-au auzit FOCURI DE ARMĂ

UPDATE 09:35 - Căutarea celor doi terorişti a intrat în cea de-a treia zi. Conform jurnalistului Guillaume Debre, principala teamă a autorităţilor este că cei doi suspecţi ar putea să ajungă la graniţa cu Belgia şi ar putea ieşi din ţară. Nu a fost confirmat faptul că ar fi ieşit deja din Franţa.

UPDATE 9.00: Conform presei franceze, cei doi terorişti ar fi fugit din Franţa, anunţă REALITATEA TV.

CHARLIE HEBDO. La Washington, oficialii americani au dezvăluit că cei doi suspecţi, Cherif şi Said Kouachi, se aflau pe lista neagră americană a terorismului şi că Said Kouachi se antrenase în mânuirea armelor în Yemen, potrivit mediafax.ro.

Într-o zonă vastă din nordul Franţei, căutările, desfăşurate cu ajutorul a cinci elicoptere, au continuat în cursul nopţii, cu un efectiv redus, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

PRIMELE IMAGINI cu unul dintre suspecţii în cazul ATACULUI DE LA CHARLIE HEBDO

Membrii RAID şi GIGN, unităţi de elită ale poliţiei şi jandarmeriei, cercetau de joi de la prânz regiunea Picardie, unde a fost decretat nivelul maxim de alertă antiteroristă.

Înarmaţi, cu căşti şi uniforme negre, ei patrulau pe străzi, controlau vehiculele, verificând grădinile caselor şi străzile satelor.

CHARLIE HEBDO. RAREŞ BOGDAN: "Cine este de vină pentru MASACRUL din Paris?"

CHARLIE HEBDO. În această zonă situată la 80 de kilometri nord de Paris au fost reperaţi fraţii Kouachi, de origine algeriană şi în vârstă de 32 şi, respectiv, 34 de ani, suspectaţi de cel mai sângeros atentat comis în Franţa de jumătate de secol.

Atentatul, soldat cu 12 morţi în plin Paris, a fost salutat joi de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), care i-a calificat pe autorii masacrului drept "eroi".

CHARLIE HEBDO. Dezvăluirile CUTREMURĂTOARE ale unui jurnalist care A SUPRAVIEŢUIT masacrului

Cei doi fraţi, dintre care cel mai mic, Cherif Kouachi, era urmărit de serviciile antiterorism în Franţa, au fost recunoscuţi joi dimineaţa de administratorul unei benzinării situate în apropiere de Villers-Cotterêts, o localitate din Picardie.

CHARLIE HEBDO. Ce povestesc martorii MASACRULUI

Ei au spart benzinăria pentru a-şi procura hrană, a anunţat o sursă apropiată dosarului. Cei doi nu purtau cagule, potrivit camerelor de supraveghere, dar erau înarmaţi cu arme Kalaşnikov şi dispuneau de un lansator de rachete în maşină.

CHARLIE HEBDO. Fugarii nu mai au maşină, dar căutarea poliţiştilor într-un sector de pădure care are câteva sute de kilometri pătraţi riscă să fie lungă şi complicată.

Pista terorismului islamic, urmărită foarte rapid în momentul în care s-a dovedit că ucigaşii au strigat "Allah Akbar", a fost confirmată după descoperirea unui drapel jihadist în maşina abandonată la Paris, miercuri, de suspecţi.

CHARLIE HEBDO. Anonymous amenință cu o REACŢIE MASIVĂ

Nouă persoane din anturajul suspecţilor au fost plasate în arest preventiv, a anunţat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, afirmând că Said Kouachi a fost "recunoscut oficial pe o fotografie ca fiind agresorul".

CHARLIE HEBDO. Fratele lui, Cherif, a fost condamnat în 2008 pentru participare la o filieră ce urmărea să trimită combatanţi în rândurile organizaţiei irakiene a Al-Qaida.

Fraţii Kouachi erau "pe lista noastră de supraveghere de mai mulţi ani", a dezvăluit un oficial american din cadrul forţelor de ordine, sub acoperirea anonimatului.