MENIU

Purtător de cuvânt MAE: "Nu există nicio confirmare că printre victime ar fi și români"

Atac sângeros Paris. Cel puţin două explozii şi mai multe atacuri armate au avut loc, vineri seară, în zona Stade de France şi în cea a arondismentelor 10 şi 11. În plus, cel puţin 100 de persoane au fost luate ostatice, într-un club de noapte în care se ţin şi spectacole. Primele informaţii susţin că peste 43 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt la Ministerul de Externe, a făcut precizări, pentru o televiziune de ştiri: "Nu există nicio confirmare oficială că există români implicaţi în aceste evenimente, însă se fac verificări, care vor dura o vreme. Misiunea României la Paris ţine permanent legătura cu autorităţile.

Au existat două solicitări de a descoperi dacă sunt cetăţeni români implicaţi, fără informaţii detaliate: e vorba de două persoane care se aflau în Franţa, fără ca cei care au sunat să ne dea informaţii concrete care să ne facă să înţelegem că cetăţenii români s-ar afla în pericol.

Nu avem nicio altă informaţie. Sperăm ca numărul morţilor să nu crească.

Există o avertizare pentru cetăţenii români care se află în Franţa, aceeaşi ca cea făcută de poliţia franceză: de a rămâne în case sau în locuinţele în care se află".

Mai multe articole despre:
mae român atac sângeros atac terorist paris