MENIU

Atac rasist în Italia! Mai multe mașini cu numere de înmatriculare românești au fost incendiate

Mai multe mașini au fost incendiate la sfârșitul săptămânii trecute, în Italia, autorii nefiind depistați. Aceste acte de huliganism ar putea fi un atac rasist, dar fiinf faptul că autoturismele aparțineau unor români.

Comunitatea de români din capitala Italiei este din nou victima unui posibil atac rasist. Pentru a doua oară în ultimele 6 luni mai multe maşini cu numere româneşti au fost incendiate de autori necunoscuţi.

Potrivit presei italiene, incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. În plină noapte, 4 maşini au fost cuprinse de flăcări. Nicio persoană nu a fost rănită, însă pagubele materiale sunt importante.

Multe maşini cu numete de înmatriculare românești au fost incendiate într-un cartier unde locuiesc mulţi români. Incidentul vine după şase luni, când, în două reprize au fost incendiate prin aceeaşi metodă. MAE a spus că situaţia este urmărită cu atenţie, din păcate, fără rezultate.

În urmă cu şase luni, pe 28 februarie şi pe 7 martie, în aceeaşi zonă au fost incendiate alte 9 maşini cu număr românesc, înmatriculate în judeţul Satu Mare. Poliţiştii italieni au deschis o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de incendierea autoturismelor.