MENIU

Atac mortal într-un liceu: Un paznic a ucis trei persoane cu o pușcă automată

Un incident tragic a avut loc miercuri dimineață într-un liceu din Bosnia, când un paznic al instituției a deschis focul cu o pușcă automată, ucigând trei colegi de muncă. Atacul, care a șocat comunitatea locală și întreaga țară, s-a desfășurat în jurul orei 10:00, ora locală (11:00, ora României), la o școală din Sanski Most, în nord-vestul Bosniei și Herțegovinei.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Potrivit autorităților, agresorul a folosit o armă militară pentru a-și comite faptele. „Bărbatul a folosit o pușcă automată și a ucis trei angajați ai școlii, după care a încercat să se sinucidă”, a declarat Adnan Beganovic, purtător de cuvânt al poliției cantonale, într-o intervenție la postul național de radio BHR1. Victimele acestui atac sunt directorul liceului, o secretară și o profesoară de engleză.

După ce a tras asupra colegilor săi, atacatorul a încercat să-și ia viața, rănindu-se grav în zona toracelui. El a fost transportat de urgență la un spital din Banja Luka, unde era conștient și urma să fie supus unei intervenții chirurgicale. Spitalul a confirmat că bărbatul a suferit răni severe, dar nu a oferit alte detalii despre starea sa de sănătate.

Deși motivele din spatele atacului nu au fost încă clarificate de către poliție, presa locală a raportat că paznicul era vizat de o procedură disciplinară la momentul incidentului. Se pare că atacul a avut loc în timpul unei întâlniri de pregătire pentru noul an școlar.