MENIU

ATAC LA MARSILIA. Doi oameni înjunghiați mortal, atacatorul a fost împușcat. Anchetă antiteroristă

Două fete au fost ucise într-un atac care a avut loc în gara Saint-Charles din Marsilia, duminică după-amiază, potrivit BFMTV.com. Parchetul antiterorist a preluat ancheta.

Un individ a atacat trecătorii cu cuțitul în gara din Marsilia, înainte de a fi împușcat de forțele de ordine. Potrivit infirmațiilor oficiale, două fete au murit.

Atacatorul a fost împușcat mortal de militari din cadrul operațiunii antiteroriste Sentinelle, a precizat procurorul Republicii, Xavier Tarabeux. Agresorul ar fi strigat 'Allah Akbar', conform unei surse apropiate anchetei.

La fața locului au sosit importante efective ale poliției, gara a fost evacuată, iar autoritățile au cerut evitarea zonei. Ministrul de Interne Gérard Collomb a anunțat că va merge imediat la locul atacului.

Secția antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis o anchetă în legătură cu atacul produs duminică în gara principală din Marsilia, unde un bărbat a înjunghiat mortal două persoane înainte de a fi doborât de forțele de ordine, transmite AFP, citând un anunț al Parchetului, notează Agerpres.

Ancheta a fost deschisă pentru 'asasinate în relație cu o acțiune teroristă' și 'tentativă de asasinat asupra unei persoane depozitare a autorității publice', a comunicat Parchetul.

Acesta a precizat că ancheta a fost încredințată Direcției centrale a poliției judiciare (DCPJ) și Direcției generale de securitate internă (DGSI).

Cele doua victime erau doua fete de 17, respectiv 20 de ani, au declarat Reuters surse din poliție. Una dintre femeile ucise are gâtul tăiat iar cealalta a fost înjunghiată în abdomen.

Atacatorul era cunoscut poliției pentru delicte penale, au mai spus surse din poliție.

Mai multe articole despre:
Franţa terorism atac Marsilia