MENIU

Asasinarea fratelui vitreg al dictatorului din Coreea de Nord. Ce a arătat autopsia

<p>Cum a fost, de fapt, omor&acirc;t Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean</p>

Autorităţile malaeziene au descoperit că fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit în maxim 20 de minute după ce atacatoarele i-au întins pe faţă neurotoxină VX.

De asemenea, autopsia a demostrat că moartea lui Kim Jong Nam este tipică unei otrăviri cu neurotoxină VX, transmite CNN. De asemenea, ultimele sale momente au fost extrem de dureroase.

Kim Jong Nam a fost atacat în urmă cu două săptămâni de către două suspecte care le-au declarat poliţiştilor că era convinse că participa la o farsă TV. Cele două femei i-au acoperit faţă cu o cârpă îmbibată în neurotoxină VX - considerată cea mai toxică substanţă chimică şi catalogată drept armă chimică de către Naţiunile Unite, scrie Ziare.com.

Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a cerut imediat ajutorul angajaţilor aeroportului şi a fost transportat la clinică aeroportului din Kuala Lumpur.

Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian.