MENIU

Armata rusă spune că a preluat controlul uzinei siderurgice Azovstal: „Ultimul grup de 531 de militanți s-a predat astăzi” - Reacția lui Zelensky

Armata rusă preia controlul uzinei siderurgice Azovstal

Armata rusă afirmă că oțelăria Azovstal din Mariupol a fost „total eliberată”, ultimii apărători ucraineni predându-se. 

Ultimul grup de apărători ai regimentului Azov, un grup format din 531 de persoane, a cedat, potrivit ministerului rus al apărării, relatează agenția de presă RIA.  

„Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, unde un grup de militanți ucraineni ai formațiunii naziste Azov a fost blocat din 21 aprilie a acestui an, a fost complet eliberat”, a spus generalul-maior Igor Konașenkov.  

Ministerul a spus că din 16 mai, 2.439 de „neonaziști din Azov și trupe ucrainene” prinși în oțelărie „și-au depus armele și s-au predat”.  

„Ultimul grup de 531 de militanți s-a predat astăzi”.

Reacția lui Zelensky

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că luptătorilor Azovstal li s-a dat un semnal clar să iasă și să-și salveze viețile, în urma pretențiilor armatei ruse că s-au predat.

„Astăzi, băieții au primit un semnal clar de la comandamentul militar că pot să iasă și să-și salveze viețile”, a declarat Volodimir Zelensky pentru un canal TV ucrainean.

Mai multe articole despre:
armata rusia azovstal predare soldati