MENIU

Armata rusă a tras asupra școlii care ascundea 200 de civili din Severodonețk, inclusiv copii: 3 persoane au murit

Armata rusă a tras asupra școlii care ascundea 200 de civili din Severodonețk

Armata rusă a tras asupra unei școli din Severodonețk, în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde se ascundeau peste 200 de oameni - mulți dintre ei copii - a declarat șeful administrației regionale de stat, Serhiy Haidai. 

Haidai spune că trei adulți au murit și poliția încearcă să mute oamenii într-un alt adăpost. El a mai spus că aproximativ 11.000 de case, dintre care aproape 3.000 erau clădiri înalte, au fost „parțial sau complet distruse” în Luhansk.  

Haidai spune că pierderile economice sunt estimate „la sute de miliarde de grivne”.  

Vineri, Ucraina a intrat în ziua 86 a războiului. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că în regiunea Cernigău, la nord de Kiev, satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti, atacul soldându-se cu mai mulţi morţi. Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus. Serviciul militar ucrainean a interceptat un apel al unui militar rus care sugera că unii dintre cei 400 de militari de pe axa orașului Harkov care au sosit în altă parte în Donbas au fost șocați de intensitatea luptelor de acolo în comparație cu ceea ce au experimentat în regiunea Harkov.

Rusia anunță că 2.000 de militari de la Azovstal s-au predat. Serghei Șoigu susține că ofensiva din est este un succes și anunță că Lugansk este „eliberată aproape complet”.

Mai multe articole despre:
rusia scoala ucisi copii