MENIU

Arabia Saudită, acuzată că a decapitat mai multe persoane în ultimele zile, profitând de Campionatul Mondial

Arabia Saudita

Arabia Saudită este acuzată că a folosit Campionatul Mondial de Fotbal care a început duminică seara ca o distragere a atenţiei şi că a decapitat 12 oameni în 14 zile, în ciuda angajamentului de a nu mai folosi pedeapsa cu moartea. Se pare că pedepsele au fost impuse pentru infracţiuni legate de droguri, deşi ţara a implementat un moratoriu privind aplicarea pedepsei cu moartea pentru infracţiunile non-violente, în 2021.

Informațiile au fost date publicității de organizaţia de caritate pentru drepturile omului Reprieve. Organizația a vorbit despre cazul unui şofer de taxi numit Hussein, care se confruntă cu o execuţie iminentă într-o închisoare din Arabia Saudită, relatează Ziarul de Iași.

El a fost condamnat la moarte după ce pastile cu amfetamină au fost găsite ascunse în rezervorul cu combustibil, la un punct de control de frontieră. Însă apărătorii săi spun că bărbatul a mărturisit după ce a fost torturat şi că drogurile au fost puse în maşina lui în timp ce vehiculul era parcat în faţa casei sale din Iordania.

„În timp ce toţi ochii sunt aţintiţi asupra fotbalului, Arabia Saudită desfăşoară o execuţie înfiorătoare, ucigând oameni precum Hussein, un bărbat nevinovat care a fost torturat de poliţia saudită pentru a <<mărturisi>>”, a spus directorul Reprieve, Maya Foa.

 

Mai multe articole despre:
arabia saudita pedeapsa cu moartea decapitari