MENIU

Angela Merkel, plasată duminică în carantină, a primit rezultatul testului pentru coronavirus

Cancelarul german Angela Merkel a aflat, astăzi, rezultatul primului test la coronavirus.

Primul test al cancelarului german Angela Merkel pentru coronavirus a fost negativ, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, citat de DPA.

Teste suplimentare vor fi efectuate zilele următoare, a adăugat acesta.

Cancelarul federal german Angela Merkel a fost plasată duminică în carantină după ce a intrat în contact cu un doctor infectat cu noul tip de coronavirus.

În Germania sunt peste 14.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, mai multe decât orice altă naţiune în afară de China, Italia, Iran şi Spania. 

Ce măsuri ia Germania în criza coronavirus

Criza coronavirusului a lovit Germania cu forţă totală. Infecţiile au crescut rapid, şcolile, fabricile şi barurile au fost închise, iar Guvernul a adoptat măsuri epidemice din ce în ce mai drastice.

Cancelara Angela Merkel a anunțat o serie de măsuri de reducere a contactelor sociale în vederea combaterii pandemiei de coronavirus. Nu au fost impuse, însă, restricții de circulație drastice la nivel federal.

Ieșirile în grupuri de mai mult de două persoane vor fi interzise pe întregul teritoriu al Germaniei timp de două săptămâni, începând de luni. Se acceptă însă excepții în cazul familiilor și al altor persoane care locuiesc în aceeași gospodărie. 

Frizeriile și saloanele de cosmetică și masaj vor fi închise în această perioadă, la fel ca restaurantele. 
În spațiul public, cetățenii trebuie să păstreze o distanță de cel puțin un metru și jumătate, spre exemplu la supermarket sau în parc. 

Poliția urmează să verifice dacă cetățenii respectă regula de a nu ieși în spațiul public în grupuri de peste două persoane. Cine nu o respectă, riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel coronavirus