MENIU

Amenințările nucleare ale Rusiei alarmează NATO. Avertisment al Alianței Nord-Atlantice

O rachetă rusească Topol, purtătoare de focos nuclear

Ameninţările nucleare ale Rusiei alarmează NATO. Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat că planurile Moscovei de a amplasa arme nucleare în peninsula Crimeea sunt periculoase şi nejustificate. 

"Oficialii ruşi au anunţat planurile de a disloca sisteme de rachete nucleare noi şi moderne în Kaliningrad. Ei pretind că Rusia are dreptul să instaleze forţe nucleare în Crimeea. Acest lucru va schimba fundamental echilibrul de securitate din Europa. Ameninţările nucleare ale Rusiei sunt nejustificate, destabilizatoare şi periculoase", a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg.

După declanşarea crizei din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a ţinut să sublinieze că Rusia este o forţă nucleară de temut.

"Aş vrea să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Asta este realitatea, nu sunt doar cuvinte. Noi ne-am consolidat forţele nucleare", a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Oficialii ruşi s-au lăudat recent cu forţa nucleară a Rusiei. Mai mult, Moscova a insistat că are dreptul să instaleze astfel de arme în Crimeea. Peninsula din Marea Neagră a fost anexată în urmă cu un an de Rusia.