MENIU

Amenințare cu bombă pe un aeroport din Berlin

<p>Amenințare cu bombă pe un aeroport din Berlin</p>

Aeroportul Internațional Schoenefel, al doilea ca mărime din Berlin, a fost evacuat, luni după-amiază, ca urmare a unei amenințări cu bombă. Călătorii și pasagerii, care se aflau în terminal, au fost evacuați în siguranță, informează Realitatea TV. 

UPDATE: Potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres, aeroportul a fost redeschis la scurt timp după declanșarea alarmei de securitate. Într-o toaletă a aeroportului a fost descoperit un bagaj, iar proprietarul său era de negăsit, după cum a anunțat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Prin intermediul sistemului audio al aeroportului, pasagerilor li s-a cerut să părăsească terminalul și să se îndepărteze la circa 100 de metri. După circa o jumătate de oră pasagerii au primit permisiunea de a reveni în terminal. Zeci de polițiști și-au făcut apariția în zonă, potrivit unui martor ocular, citat de Reuters.

Autoritățile germane nu au precizat, însă, pe ce cale au primit această alertă. Echipele de pirotehniști cercetează împrejurimile și terminalul. 

Agenția britanică de presă amintește că un avion al companiei Germanwings, care urma să efectueze o cursă între Köln și Milano, a fost evacuat, duminică, după o alertă cu bombă.


Mai multe articole despre:
aeroport alertă Berlin ameninţare cu bombă