MENIU

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti: "Noi tindem ca frontierele cu Rusia să fie refăcute"

Este un an important pentru România, pentru politica externă, dar şi pentru tot ce înseamnă conflicte din planul extern. La aproape doi ani de la revoluţia de pe Maidan, în Ucraina, războiul e deschis, iar acordurile rămân doar pe hârtie. Despre relaţiile cu Rusia, dar şi despre oportunitățile Kievului după Acordul de liber schimb cu UE a discutat Alexandru Cumpănaşu, la emisiunea "Ambasador România", într-un interviu în exclusivitate cu ambadasorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer.

Întrebat care este situaţia oamenilor din Ucraina, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, e explicat că în ţara sa este pace, "dar o pace fragilă".

"Doresc să menţionez că datorită poziţiei consolidate a Ucrainei şi poziţiei comunităţii internaţionale, noi avem astăzi pace, dar o pace fragilă", a declarat Bauer.

"Ucraina se află la linia de confruntare şi avem încă o situaţie în care oamenii şi militarii îşi pierd vieţile. Noi tindem ca frontierele cu Rusia să fie refăcute. UE este astăzi un partener al Ucrainei în ceea ce priveşte susţinerea suveranităţii şi integrităţii ei teritoriale şi în ceea ce priveşte lupta poporului ucrainean", a adăugat ambasadorul.

Diplomatul a vorbit şi despre reglementarea politico-diplomatică la frontiera dintre Ucraina şi Rusia.

"Mi se pare că de războaie este astăzi obosită toată lumea, inclusiv Federaţia Rusă. Acest lucru a influenţat negativ economia rusă şi experienţa omenirii demonstrează că a lupta împotriva tuturor nu este un lucru sigur şi nu are nicio perspectivă în privinţa victoriei. Din aceste considerente, sunt convins că vom fi martori ai reglementării politico-diplomatice a situaţiei la frontiera dintre Ucraina şi Federaţia Rusă şi vom fi martori ai dezvoltării Ucrainei ca stat European", a conchis Teofil Bauer.