MENIU

Ambasadorul Germaniei: Cel mai important nivel de comunicare dintre țările noastre e cel cultural

România și Germania sunt două țări foarte apropiate, cel mai important nivel de comunicare fiind cel cultural, deoarece acesta arată schimbarea mentalităților, a afirmat ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt.

Cord Meier-Klodt a evidențiat importanța culturii în relațiile diplomatice. "Anul acesta este, pentru relațiile noastre, un an foarte special. Aniversăm trei jubilee importante: 50 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice, 25 de ani de la semnarea tratatului de prietenie și al treilea jubileu — 10 ani de aderarea României la Uniunea Europeană. Sărbătorim aceste evenimente la nivel politic - sigur, ceea ce s-a întâmplat deja, la nivel privind rolul minorităților germane - ceea ce s-a întâmplat, la nivel economic. Eu, personal, cred că poate cel mai important nivel este nivelul cultural. De la acest nivel vorbim despre mentalități, este ceea ce s-a schimbat, cu timpul, la nivel mental și emoțional", a firmat el, citat de agerpres.ro

Ambasadorul Germaniei a vorbit și despre felul în care vede evoluția României, la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. El a spus că țara noastră a parcurs "un drum pozitiv, dar în perioada actuală există și niște probleme".

"Sunt de acord că trebuie să continuăm acest drum care mi se pare că este foarte important. Toți înțeleg că acest drum, în acești 10 ani, a fost pozitiv, în direcția unei Europe comune", a adăugat acesta.

Mai multe articole despre:
ambasador Germania