MENIU

Alternative la bănci: unde îți poți ține banii când nu vrei să depinzi de bancă?

Sunt o mulțime de alternative la serviciile bancare disponibile în prezent. În Europa și în România sunt câteva care s-au remarcat destul de bine în ultima perioadă. Mai mult, România se ridică drept o piață foarte bună pentru ele. Dintre acestea, mai jos vezi care sunt cele mai populare. Dat fiind că au atât de mulți utilizatori, pot fi o sursă foarte bună și pentru banii tăi. 

Pe măsură ce neîncrederea în bănci crește, tot mai mulți europeni migrează către alte servicii. PayPal Mobile Cash, Revolut și TransferWise sunt cele mai populare servicii de transfer de bani din Europa.

Există și alte servicii mai puțin cunoscute la nivel european care sunt folosite des în anumite piețe.

Un exemplu este compania britanică Skrill ce se află în top 5 în 24 de țări europene. Din cele 31 de țări ce au fost incluse în studiu (de la Rusia până la Islanda), PayPal este cea mai descărcată aplicație pentru transferuri bancare în 22 țări (Marea Britanie, Germania, Franța Spania).

Serviciul care a prins cel mai bine la români

Revolut este a doua cea mai descărcată aplicație și este numărul 1 în Polonia, Portugalia, Irlanda, România, Cehia, Letonia și Lituania. TransferWise este a treia cea mai apreciată aplicație de acest gen. Acestea sunt dominante, dar există și servicii de transfer de bani locale ce sunt utilizate destul de des. 

În România topul arată în felul următor: Revolut, Paypal Mobile Cash, TransferWise, TransferGO și Skrill. Nu-i de mirare, dat fiind că sunt comisioane foarte mici la depunere în contul Revolut și ai acces la tot felul de valute. 

Pentru a cuantifica popularitatea acestor servicii, cei care au realizat acest studiu au adunat datele din App Store cu privire la descărcările zilnice din categoria „Finanțe".

Nu au fost folosite date din magazinul Google Play de pe Android, însă autorii analizei susțin că datele adunate din Android nu ar fi schimbat rezultatul.

Sursa

Mai multe articole despre:
bani servicii revolut