MENIU

Alte urmări ale tensiunilor Arabia Saudită-Iran. Încă un stat își retrage ambasadorul de la Teheran

Qatarul și-a rechemat miercuri ambasadorul de la Teheran în urma atacurilor contra reprezentanțelor diplomatice ale Arabiei Saudite în Republica Islamică Iran, a anunțat agenția oficială de presă QNA, preluată de AFP și Reuters.

"Ministerul Afacerilor Externe l-a rechemat pe ambasadorul Qatarului, în urma atacurilor contra ambasadei regatului Arabiei Saudite la Teheran și consulatului general la Mashhad" (nord-estul Iranului), a declarat directorul Departamentului de Afaceri Asiatice, Khalid bin Ibrahim Al-Hamar, citat de QNA.

Execuția sâmbătă de către Riad a unui opozant și religios șiit saudit a provocat manifestații violențe ale musulmanilor șiiți în mai multe țări din Orientul Mijlociu. În urma atacului de sâmbătă noapte contra ambasadei și consulatului său general, Arabia Saudită a rupt relațiile cu Iranul, o decizie imitată de Bahrein, Sudan și Djibouti miercuri.

Kuweitul și-a rechemat ambasadorul din Iran și Iordania la rândul ei l-a convocat miercuri pe ambasadorul iranian la Amman.

Mai multe articole despre:
Iran retragere Teheran ambasador anunţ Qatar măsură