MENIU

Alertă maximă în războiul din Ucraina: Rusia pregătește ATACUL pe 23 februarie - Submarinul din Marea Neagră, pericol uriaș

Alertă maximă în războiul din Ucraina: Rusia pregătește ATACUL pe 23 februarie - Submarinul din Marea Neagră, pericol uriaș

Armata lui Putin a adus nouă nave de război în Marea Neagră și un submarin dotat cu rachete supersonice, relatează Realitatea PLUS. Totul face parte din planul Kremlinului de a ataca puternic Ucraina la un an de la începutul războiului. 

Ucraina anunță că Rusia pregătește un nou scenariu. Oficialii armatei Ucrainene susțin că planurile generalilor ruși au fost date peste cap de vremea rea de pe mare, iar navele au fost trase la mal, relatează Realitatea PLUS.

Ucrainenii au anunțat că un submarin rusesc care poate lansa rachete supersonice Kalibr a fost reperat în Marea Neagră, iar atacul masiv pregătit va fi lansat pe 23 februarie.

Forțele de Apărare ale Ucrainei au anunțat că în apele Mării Negre a fost identificat un grup de 9 nave, dintre care unul este un purtător de rachete subacvatice. O a zecea navă se află în Marea Azov, iar în Marea Mediterană, 10, dintre care cinci poartă rachete Kalibr, relatează censor.net. Din cauza furtunii care se intensifică, majoritatea navelor au fost mutate în punctele de bază. Iar în larg a rămas doar submarinul dotat cu rachete supersonice Kalibr. 

Asta după ce în urmă cu doar o lună, experți navali internaționali și ministerul britanic al apărării anunțau îndepărtarea mai multor nave rusești. Aceștia precizau pe 14 ianuarie că 10 nave rusești au plecat brusc din portul Novorossiysk de la Marea Neagră, „o activitate extrem de neobișnuită”, ce ar putea fi o reacție la o posibilă amenințare din partea Ucrainei.

Ucrainenii susțin că agresorul (Rusia, n.r.) caută noi tactici pentru a ataca masiv cu rachete în Ucraina, folosindu-se de submarinul din Marea Neagră. Ei spun că rachetele trimise de pe submarin nu pot fi detectate de sistemul antiaerian. 

În atacurile cu rachete pregătite deja de ruși vor fi țintite orașele ucrainene. 

"Și acesta este doar un semn cât de perfid este inamicul, care spune că poate folosi și lovituri cu rachete precise, despre care am avertizat. Pentru că detectarea lansării rachetelor de la un submarin este destul de complicată pentru apărarea aeriană (ucraineană, n.r.)", a declarat purtătoarea de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Ucrainei de regiunea Sud - Natalia Gumenyuk.

Aceasta susține că un bombardament masiv urmează să aibă loc pe 23 februarie, cu o zi înainte de „aniversarea” invaziei la scară largă ordonată de Putin pe 24 februarie 2022. 

Natalia Gumenyuk a atras atenția că atacuri vor mai avea loc și înainte de marea lovitură pregătită de kremlin în Ucraina.

Nu este primul avertisment din partea Forțelor de Apărare ale Ucrainei. La sfârșitul săptămînii trecute, tot Gumenyuk atenționa despre noile strategii la care vor apela rușii în atacurile cu rachete asupra Ucrainei după eșecul loviturilor masive anterioare. În ultimul atac puternic cu rachete supersonice Kalibr asupra Ucrainei, rușii au eșuat.

În același timp, Gumenyuk a vorbit și despre data atât de importantă - „sacră” - de 20 februarie pentru Kremlin, pentru că este considerată începerea ocupării peninsulei Crimeea. Și a lansat un avertisment în același timp pentru ruși, despre care spune că ar trebui să se grăbească să evacueze Crimeea.