MENIU

Alertă maximă în Germania - O bombă din Al Doilea Război Mondial, descoperită la câțiva metri de case - FOTO

Alertă maximă în Germania - O bombă din Al Doilea Război Mondial, descoperită la câțiva metri de case

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în oraşul Bad Honnef din vestul Germaniei. Sute de oameni au fost evacuați.

O bombă datând din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în oraşul Bad Honnef din vestul Germaniei, conducând la evacuarea a sute de locuinţe aflate în apropiere, relatează agerpres.ro, citând dpa.

Foto: Honnef-heute.de

Aproximativ 50 de membri ai echipelor de urgenţă au evacuat toate clădirile situate pe o rază de 300 de metri în jurul locului în care se află bomba. Aproximativ 280 de locuinţe sunt afectate.

Pompierii au mers din casă în casă informând locuitorii pe o rază de 300 de metri despre situație și cerându-le să-și părăsească locuințele în timp ce bomba era dezamorsată. 6 persoane nu au vrut inițial să-și părărsească locuințele, astfel că operațiujea de dezamorsare a durat mai mult.

Bomba din Al Doilea Război Mondial din Aegidienberg a fost dezamorsată în jurul orei 3 a.m
Bad Honnef-Aegidienberg (ora locală), scrie presa locală germană.

„În jurul orei 2.50, serviciul de eliminare a munițiilor explozive din statul Renania de Nord-Westfalia a dezamorsat bomba aeronavei găsită pe o proprietate din Aegidienberger Talstraße”, au anunțat autoritățile din Aegidienberg.

Pe lângă pompierii și serviciile de salvare, mașinile de pompieri, au fost la fața locului și aproximativ 45 de voluntari.

Holger Heuser, primul consilier al orașului Bad Honnef, spune: „Chiar la mai bine de 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, dispozitivele explozive și explozivii nu și-au pierdut nimic din oroarea lor. Putem fi cu atât mai recunoscători că a fost îndepărtată în siguranță din zona orașului nostru”, scrie honnef-heute.de.