MENIU

Alertă la Chișinău. Ambasadorul rus, convocat la Ministerul moldovean de Externe

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat miercuri la Ministerul de Externe de la Chișinău, unde autoritățile ar urma să-i comunice „comportamentul necorespunzător” a doi diplomați ruși. Presa locală susține că este posibil ca unul dintre diplomați să fie declarat„persona non grata”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, decizia vine ca urmare a reacției funcționarilor Ambasadei ruse, după ce polițiștii de frontieră moldoveni au interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a șefului republicii Tatarstan din Rusia, Rustam Minnihanov, scrie deschide.md.

 

„Comportamentul necorespunzător din partea unor funcționari în raport cu autoritățile noastre nu este tolerat”, a declarat oficialul de la Chișinuă.

 

Luni, polițilștii de frontieră n-au permis debarcarea delegaţiei conduse de Rustam Minnihanov, din care făcea parte și un mitropolit rus.

 

Aceștia urma să participe o manifestație electorală în regiunea semiautonomă Găgăuzia, unde în 30 aprilie vor fi alegeri pentru desemnarea başcanului (şeful regiunii).

 

Rustam Minnihanov - un susținător al războiului declanșat de Rusia în Ucraina, a fost inclus împreună cu familia sa în lista sancțiunilor occidentale.

 

În replică, Minnikhanov a postat o înregistrare video pe rețelele de socializare în care afirmă că el și delegația sa au fost catalogați drept „indezirabili” de autoritățile moldovene, o mutare pe care a descris-o ca fiind „regretabilă”.

 

El a spus că locuitorii din Tatarstan și Găgăuzia, regiuni cu minorități turcice importante, sunt „frați”.