MENIU

Alertă de incendii violente în țările vizitate de milioane de turiști români: temperaturi de 45 de grade Celsius!

Alertă de incendii violente în țările vizitate de milioane de turiști români: temperaturi de 45 de grade Celsius!

Primele săptămâni de vară vin cu risc de incendii puternice într-una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță pentru români. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza temperaturilor extrem de ridicate. În paralel, și locuitorii din Turcia sunt sub amenințarea cupolei de foc. Oamenii au fost îndemnați să evite deplasările și să rămână în case din cauza caniculei. 

45 de grade Celsius. Este temperatura de foc așteptată în mare parte din Turcia. Meteorologii au avertizat că sfârșitul săptămânii vine cu schimbări radicale, iar primele măsuri au fost deja luate. 

Școli din mai multe regiuni se vor închide înainte de orele prânzului sau vor rămâne complet închise. 

Autoritățile au venit și cu mesaje clare pentru cetățeni: să nu iasă din case dacă nu este nevoie, să bea multă apă și să lucreze de acasă dacă acest lucru este posibil.

Capcanele turiștilor români în drumul lor spre Grecia: „Mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă”

În Grecia, una dintre destinațiile preferate de români, Ministerul Afacerilor Externe a avertizat că, în următoarele zile, se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate în regiuni precum Attica, Peloponez sau în zona continentală a Greciei.

Anul trecut, zeci de mii de turiști și locuitori au fost evacuați din insulele populare Rhodos și Corfu, din cauza incendiilor devastatoare, în cea mai mare operațiune de acest fel realizată vreodată în Grecia.