MENIU

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, condamnat la închisoare cu suspendare

<p>Aleksei Navaln&icirc;i</p>

Opozantul numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost declarat vinovat, marţi, de justiţia rusă pentru deturnare de bani în detrimentul filialei companiei franceze Yves Rocher şi condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să iasă în stradă pentru a protesta, scrie Mediafax.

Fratele lui, Oleg, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, fiind declarat vinovat pentru că a deturnat bani, potrivit unei jurnaliste a AFP prezentă la anunţul deciziei tribunalului.

 Opozantul rus Aleksei Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să iasă în stradă pentru a protesta, în timp ce o manifestaţie este aşteptată în cursul serii în faţa zidului Kremlinului.

"Această putere nu merită să există, ea trebuie distrusă", a declarat Navalnîi la ieşirea din tribunal, acuzând Kremlinul că "îi vizează pe apropiaţii săi" pentru a încerca să îl elimine de pe scena politică. Fratele opozantului a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

"Pentru ce motiv îl aruncaţi în închisoare? Ce este această mizerie? Ca să faceţi presiuni asupra mea?", a declarat opozantul.