MENIU

Alegeri SUA. Fostul director de campanie al lui Obama: "Trump este un psihopat"

Fostul director de campanie al lui Barack Obama, David Plouffe, consideră că republicanul Donald Trump este un “psihopat” şi prezintă simptomele clinice ale unor tulburări de personalitate, relatează AFP.

“Practic, avem un psihopat drept candidat la preşedinţie” a spus el într-un interviu acordat postului de televiziune NBC, înainte de a enumera presupusele simptome ale republicanului: “o stimă de sine grandioasă, minciuni patologice şi lipsa empatiei şi remuşcărilor”.

Plouffe, care a condus campania lui Obama în 2008, a admis că nu are experienţă în psihiatrie, dar declaraţiile sale vin în condiţiile în care starea mentală a candidatului republican reprezintă un subiect recurent în presa americană.

De asemenea, afirmaţiile sale marchează o accentuare a criticilor formulate de tabăra democrată. Săptămâna aceasta, Hillary Clinton şi-a acuzat adversarul să alimentează o “aripă radicală” a Americii prin discursul rasist şi că şi-a construit campania “pe prejudecăţi şi paranoia”. Trump i-a răspuns calificând-o pe candidata democrată drept o “fanatică, (o persoană – n.r.) care nu vede persoanele de culoare decât ca pe voturi, nu ca pe fiinţe umane”.

sursa

Mai multe articole despre:
0 Donald Trump Barack Obama psihopat şef de campanie