MENIU

Alegeri Rusia: DATA alegerilor prezidenţiale, stabilită. Ce spune Putin despre candidatura sa

Alegeri Rusia. Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc la 18 martie 2018, a anunțat azi secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maia Grișina, relatează site-ul agenției Tass.

Alegeri Rusia. Data alegerilor a fost stabilită în funcție de faptul că rușii vor avea patru zile de concediu în perioada 8-11 martie.

"Săptămâna 5-11 martie include o vacanță, prin urmare alegerile prezidențiale vor fi organizate în duminica următoare. Anunțăm în mod oficial că alegerile vor avea loc la 18 martie", a spus Grișina.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a exclus o candidatură la alegerile prezidențiale din 2018, dar nu intenționează să modifice Constituția privind limita de mandate în fruntea statului.

"Nu am decis încă dacă ar trebui să-mi continui activitatea în această calitate. O să văd, alegerile vor avea loc în 2018. Mai este timp până la cursa electorală. La un moment dat, trebuie să mă retrag. Constituția stipulează o limită de mandate în funcția de președinte. Am avut posibilitatea să modific Constituția și chiar mi s-a cerut să o modific în timp util. Nu am făcut acest lucru și nu mai intenționez să îl fac", a spus Vladimir Putin, la finele lunii iulie, scrie Mediafax. 

Conform Constituției ruse, o persoană nu poate să fie președinte al țării mai mult de două mandate consecutive. Vladimir Putin a fost ales în fruntea țării în 2012, iar înainte de acest mandat a fost președintele Rusiei între 2000 și 2008. În 2008, mandatul unui președinte al Rusiei a fost crescut de la patru la șase ani.

Mai multe articole despre:
0 Vladimir Putin alegeri Rusia data alegeri rusia