MENIU

Alegeri R. Moldova. Plahotniuc o susține pe Maia Sandu în turul doi. Maia Sandu respinge susținerea

<p>Maia Sandu&nbsp;</p>

Republica Moldova trebuie condusă de un președinte pro-european, a afirmat omul de afaceri și prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul Allmoldova, citat luni de IPN și Europa Liberă, potrivit Agerpres.

Întrebat pe cine va susține Partidul Democrat în turul doi, dacă democratul Marian Lupu nu se califică, pe Igor Dodon sau pe Maia Sandu, Plahotniuc a răspuns că în opinia sa Maia Sandu este 'corect direcționată și spune ce gândește'. 'Chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național', consideră acesta.

Dimpotrivă, Igor Dodon este, în opinia lui Plahotniuc, 'un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare.' Dodon 'are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea, din postura de președinte, să pună țara pe o cale extrem de periculoasă', a declarat Plahotniuc.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDM, în cazul în care Maia Sandu va câștiga alegerile prezidențiale, parlamentul și guvernul vor trebui să colaboreze cu ea instituțional, așa cum este normal într-un stat.

Totodată, Plahotniuc consideră că retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală era previzibilă și logică, pentru că acesta 'a cedat când a văzut că nu mai are nicio șansă'. În opinia lui, decizia de retragere ar fi fost luată după ce s-a văzut că Marian Lupu a început să înregistreze un avans serios în campania electorală.

Maia Sandu îl respinge pe Plahotniuc

Candidatul comun al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma "Dreptate și Adevăr" (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a respins susținerea din partea lui Vlad Plahotniuc, informează marți Radio Chișinău.

'Plahotniuc este cel mai detestat om din Republica Moldova — oamenii știu asta și el știe asta. (...) Lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun. Încercarea lui disperată de a mă compromite prin împroșcarea cu propria mizerie arată doar lașitate și frică. Știind că murdărește tot ce atinge, el vine cu ideea de a mă sprijini în turul II. Crede că așa îi va crește șansele lui Dodon să câștige alegerile. (...) Doar că oamenii sunt mai deștepți decât îi crede și ei vor ști să aleagă corect', a notat Maia Sandu pe contul său de Facebook.