MENIU

Alegeri în Marea Britanie. Conservatorii și laburiștii, la mică distanță în majoritatea sondajelor

<p>Marea Britanie </p>

Alegeri în Marea Britanie. Partidul Laburist din Marea Britanie, aflat în opoziție, are un avans de trei procente în fața Partidului Conservator al premierului David Cameron, înaintea alegerilor de la 7 mai, conform unui sondaj Populus pentru Financial Times, în timp ce într-un alt sondaj, realizat de ICM pentru The Guardian, situația este contrară, relatează Reuters.

Alegeri în Marea Britanie. Sondajul Populus situează Partidul Laburist la 36%, în timp ce conservatorii sunt creditați cu 33%, scrie Financial Times.

Conform sondajului, sprijinul pentru partidul UKIP, antieuropean, a rămas neschimbat, la 14%, în timp ce liberal-democrații, parteneri în coaliția aflată la guvernare, sunt creditați cu 8%.

Pe de altă parte, potrivit unui alt sondaj, realizat de ICM pentru The Guardian, conservatorii au un avans de 3% față de laburiști.

Sondajul îi creditează pe conservatori cu 35% din intențiile de vot, în timp ce laburiștii ar beneficia de 32% din voturi dacă mâine ar fi alegeri.

UKIP a crescut cu 2 puncte procentuale, la 13%, cel mai bun scor al formațiunii din decembrie, iar liberal-democrații au scăzut cu un punct procentual, până la 9%.

Potrivit unui alt sondaj TNS efectuat în Scoția între 1 și 19 aprilie, Partidul Național Scoțian (SNP) ar beneficia de un sprijin public de 54%, în timp ce Partidul Laburist de opoziție este creditat cu 22% din voturi, conservatorii — cu 13% și liberal-democrații — cu 6%.