MENIU

Agresiunile sexuale din Koln. Dintre 32 de bărbaţi suspecţi, 22 sunt solicitanţi de azil

Un număr de 22 dintre cei 32 de suspecți identificați de poliția din Koln (vestul Germaniei) pentru agresiunile asupra unor femei în noaptea de Anul Nou sunt solicitanți de azil, a anunțat vineri seara Ministerul de Interne german, citat de DPA.

'Există probe că solicitanții de azil au comis infracțiuni precum furturi și violențe fizice de natură non-sexuală, dar se pare că niciunul nu a fost implicat în agresiuni sexuale', a spus un purtător de cuvânt al ministerului. Printre suspecți se află nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, un sârb, un irakian, un american și trei cetățeni germani.

Anterior, Ministerul de Interne german avansase numărul de 18 solicitanți de azil din totalul suspecților. Potrivit agenției DPA, două persoane au fost arestate în legătură cu violențele survenite în apropiere de gara principală din Koln. Cei doi bărbați, proveniți din rândul imigranților, au fost plasați în arest noaptea trecută.

Asupra lor au fost găsite telefoane mobile care conțineau înregistrări video ale evenimentelor din noaptea de Revelion. În noaptea de Anul Nou au avut loc agresiuni contra unor femei la Koln, Stuttgart, Hamburg, Zurich, Helsinki și în orașul suedez Kalmar, printre presupușii autori aflându-se imigranți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.