MENIU

Aeroportul din Paris, în stare de urgență. S-au găsit dispozitive explozive

Pe aeroportul Charlles de Gaulle din Paris a fost declarată stare de urgență, joi, din cauza unui colet suspect. În el au fost descoperite false dispozitive explozive.

Alerta a fost declanșată după ce câțiva angajați ai serviciului de curierat au descoperit un colet care părea a conține dispozitive explozive cu destinația Tunisia, trimis din Statele Unite.

Realitatea a fost ca inautru se afla un recipient plin cu obiecte contondente, iar la o verificare mai atenta s-a descoperit ca doar pareau a fi dispozitive detonatoare.

Autoritatile au fost alertate de catre personal, cu precizarea ca este vorba despre un "pericol iminent", iar la fata locului si-au facut imediat aparitia securitatea cu dispozitive de scanare si caini utilitari.

In colet se aflau, de fapt, dispozitive de inducere in eroarea radarelor militare care trebuiau livrate ambasadei SUA in Tunisia, cu scopul de a fi folosiye in scop utilitar.

"Acest tip de livrare nu este unul obisnuit, dar, uneori, se intampla sa se solicite", a precizat o sursa a securitatii din aeroport, adaugand "a fost doar prima oara cand un astfel de colet a fost deschis".