MENIU

Accident ȘOCANT pe aeroport: 2 morți și zeci de răniți după ce un avion cu pasageri a căzut pe un camion - Unde s-a întâmplat - VIDEO

Accident ȘOCANT pe aeroport: 2 morți și zeci de răniți după ce un avion cu pasageri a căzut pe un camion - Unde s-a întâmplat
Accident ȘOCANT pe aeroport: 2 morți și zeci de răniți după ce un avion cu pasageri a căzut pe un camion - Unde s-a întâmplat

Incident înfiorător pe un aeroport din Peru. Mai multe persoane au murit și au fost rănite după ce un avion s-a prăbușit peste un autovehicul de pe pistă.

Un avion s-a prăbuşit peste un camion, în timp ce decola din Peru. 

Doi pompieri au murit după ce un avion s-a prăbuşit peste un camion de pompieri în timp ce decola de pe cel mai aglomerat aeroport din Peru. Un alt pompier, în vârstă de 31 de ani se află în stare critică, potrivit unui director executiv al agenţiei spitaliceşti EsSalud.

În același timp, niciun pasager al aeronavei nu a decedat.
 
Ministerul peruan al Sănătăţii a adăugat că 20 de pasageri sunt trataţi pentru răni, două dintre ele sunt considerate a fi grave.

Avionul Latam Airlines s-a ciocnit cu camionul cu puţin înainte de ora 15:30 (20:30 GMT), vineri, pe Aeroportul Internaţional Jorge Chávez din capitala Lima.

Un videoclip postat pe reţelele de socializare arată cum avionul se prăbuşeşte pe pistă, luând foc şi fumegând în timp ce se opreşte la sol.

Pe de altă parte, niciun pasager sau membru al echipajului de zbor nu a fost ucis.

Rămâne încă neclar motivul pentru care camionul de pompieri a intrat pe pistă în timp ce avionul decola, cu destinaţia Juliaca, oraş din sudul Peru.

În timpul unei conferinţe de presă, directorul general al Latam, Manuel Van Oordt, a declarat că zborul a fost autorizat să decoleze, potrivit BBC.
 
„Nu ştim de ce [camionul de pompieri] era acolo. Nu le-am cerut serviciile", a spus acesta. 

Potrivit ultimelor informații, vehiculul aeroportului ar fi fost o mașină de pompieri a serviciului de urgență care intervenea la un alt incident pe aeroport.

Procuratura a anunțat că investighează incidentul ca un posibil omor prin imprudenţă.
 
Pe aeroportul Jorge Chávez, zborurile au fost suspendate momentan până sâmbătă după-amiază. Zborurile internaţionale care trebuiau să aterizeze acolo au fost deviate către Columbia, Panama şi diverse oraşe peruane, inclusiv Iquitos, Pisco şi Arequipa.