MENIU

MAE: Cauzele accidentului din Grecia se vor stabili după finalizarea procedurilor judiciare

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni, că stabilirea cauzelor, care au stat la baza accidentului rutier din Grecia, va fi realizată după finalizarea procedurilor judiciare, aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente. Șoferul român, care se afla la volanul autocamionului, în momentul producerii accidentului, care a dus la moartea a cinci persoane, este reţinut de poliţia locală și urmează să fie audiat, în zilele care urmează, potrivit Mediafax.

”Precizăm că reprezentantul oficiului consular român a contactat firma proprietară a autocamionului, ocazie cu care a informat asupra situaţiei actualizate, inclusiv din perspectiva necesităţii asigurării serviciilor de traducere, cât şi a reprezentării juridice, de către un avocat, la instanţa de judecată", se precizează într-un comunicat al MAE, remis Mediafax.

De asemenea, MAE informează că pe toată durata primelor audieri, ce au avut loc pe 5 octombrie 2014, şoferul autocamionului a beneficiat de asistenţa unui traducător de limba română, fiind prezent şi reprezentantul consulatului român.

Amintim că cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate într-un accident, provocat duminică dimineaţă, în nordul Greciei, pe drumul de la Veria către Salonic, de către un şofer român, acuzat de omor din culpă. MAE informa că şoferul autocamionului, implicat în accidentul din Grecia a văzut, potrivit propriilor declaraţii, semnalizările luminoase privind lucrările la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare.

 

Mai multe pe Mediafax.

Mai multe articole despre:
accident Grecia cauzele proceduri judiciare