MENIU

A murit șeful Lukoil. Încă un deces suspicios printre managerii de top ai lui Putin

Șeful consiliului de administrație al Lukoil a murit, la vârsta de 66 de ani. Anunțul oficial al gigantului petrolier a reaprins speculațiile privind circumstanțele în care numeroși manageri de top în companii care susțin eforul de război al lui Vladimir Putin au murit, de la declanșarea invaziei în Ucraina. 

Vladimir Nekrasov, șeful consiliului de administrație al Lukoil, avea 66 de ani și, potrivit comunicatului companiei, care-i citează pe medici, ar fi murit "ca urmare a unei insuficiențe cardiace acute”, potrivit Nexta.

 

 

 

Nekrasov a lucrat în industria petrolului și gazelor încă din vremea URSS, iar după disoluția Uniunii a urcat pe treptele ierarhice.

Lukoil este una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia și din lume, pe locul doi în ceea ce privește producția de petrol din Rusia.

 


De la începutul invaziei în Ucraina, o serie de manageri de top și oameni de afaceri legați de complexul politico-miliar de la Kremlin au murit în condiții mai mult sau mai puțin suspicioase. Chiar predecesorul lui Nekrasov în fruntea consiliului de administrație al Lukoil a căzut pe fereastră, de la un etaj al Spitalului Clinic Central din Moscova.