MENIU

A fost reținut tatăl copilului de 14 ani acuzat de masacrul din SUA. Bărbatul îi oferise arma cadou de Crăciun

Tatăl adolescentului de 14 ani, acuzat de masacrul din Georgia, SUA, a fost reținut de autorități, după ce s-a descoperit că arma folosită în atac a fost un cadou de Crăciun primit de la acesta. Polițiștii l-au arestat pe Colin Gray, în vârstă de 54 de ani, sub acuzația că i-a permis fiului său să dețină o armă, în ciuda avertismentelor primite anterior din partea autorităților. Se pare că arma a fost achiziționată după ce bărbatul fusese informat că fiul său lansase amenințări cu împușcături pe internet.

Masacru într-un liceu din SUA

Tragedia a avut loc la Liceul Apalachee din Winder, Georgia, unde Colt Gray, elev în clasa a noua, a deschis focul cu o pușcă de tip AR, ucigând patru persoane – doi elevi și doi profesori – și rănind alte nouă, dintre care șapte prin împușcare. Atacul, desfășurat miercuri dimineața, a zguduit comunitatea locală, lăsând în urmă o atmosferă de șoc și durere.

Șeriful Jud Smith din comitatul Barrow a descris incidentul drept „un act malefic” care a distrus viețile multor persoane, nu doar fizic, ci și psihic. Între timp, Biroul de Investigații din Georgia (GBI) a luat măsuri împotriva tatălui adolescentului, acuzându-l de omucidere involuntară, crimă de gradul doi și cruzime față de copii. Conform directorului GBI, Chris Hosey, Colin Gray este responsabil pentru faptul că i-a permis fiului său să aibă acces la arma folosită în atac.

Aceste acuzații grave vin într-un moment de mare durere pentru întreaga comunitate, care acum se confruntă cu consecințele tragice ale acestui act de violență.