MENIU

A băut un litru de alcool pe zi, timp de 30 de ani. Tulburător cum arată acum bărbatul - FOTO

Imaginile cu Tan, în vârstă de 68 de ani, au făcut înconjurul internetului. Bărbatul din China a fost comparat cu Hulk, supereroul Marvel, din cauza dimensiunilor bizare ale corpului său, provocate de obiceiul lui nesănătos.

Tan, un bărbat din orașul Ziangyang, provincia Hunan, i-a șocat pe medici cu problema lui de sănătate. Pensionarul a băut un litru de vin de orez în fiecare zi, timp de 30 de ani. Din cauza acestui stil de viață și al dependenței de alcool, a ajuns să dezvolte mai multe tumori în partea superioară a corpului. 

Pensionarul, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu boala Madelung. Este o afecțiune extrem de rară care provoacă apariția unor tumori grase în partea superioară a corpului. Bărbatul susține că ajunsese să bea alcoolul ca pe apă, iar acest obicei s-a întins pe o durată de mai bine de trei decenii. 

Prima dată a observat că apar niște umflături cu grăsime în anul 1997. În anul 2011, gâtul lui ajunsese deja la dimensiunile șocante de acum. Conform The Sun, medicii plănuiesc să îl opereze pe pensionarul chinez, dar există riscul foarte mare ca tumorile să reapară, dacă Tan nu renunță complet la consumul de alcool. 

Bărbatul are acum gâtul de dimensiunile taliei unei persoane obișnuite, iar respirația îi este îngreunată din cauza tumorilor.

„Există doar 400 și ceva de persoane în toată lumea care suferă de această boală, iar dintre acestea, în jur de 200 sunt din China”, a povestit medicul Xiao Xuping, de la spitalul Hunan.

Mai multe articole despre:
alcool alcoolic consum exagerat alcool