MENIU

85 de oameni au murit în India în urma inundațiilor

Efectele inundaţiilor din nord-estul Indiei s-au agravat, provocând moartea a 85 de oameni şi afectând în total 2 milioane de locuitori în ultimele săptămâni, au anunţat vineri oficiali citaţi de DPA, notează Agerpres.

Cel puţin 50 de persoane au murit înecate, în alunecări de teren sau electrocutate în urma inundaţiilor provocate de ploile musonice în statul Assam de la jumătatea lui iunie, a declarat Nava Deka, oficial responsabil pentru gestionarea situaţiilor de criză.

Nouăsprezece persoane au murit şi în statul vecin Arunachal Pradesh, printre care şi 14 persoane dintre-o familie îngropată de o alunecare de teren în cursul acestei săptămâni.

Media locale au relatat despre inundaţii şi decese şi în state ca Manipur sau Mizoram, notează DPA.

În total, 85 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au afectat 58 de districte din nord-estul ţării în ultimele săptămâni, a declarat presei Jitendra Singh, ministru federal care răspunde de regiune.

Nava Deka a spus că situaţia inundaţiilor din Assam s-a înrăutăţit, nu mai puţin de 35 dintre cele 50 de decese din acest stat înregistrându-se în ultimele zece zile.

"1,7 milioane de oameni din 2.500 de sate au fost afectaţi, fiind strămutaţi, izolaţi sau înregistrând pagube ale recoltelor şi proprietăţilor", a spus Deka.

"Aproape 30.000 de persoane rămase fără locuinţe şi-au găsit adăpost în 382 de tabere deschise în Assam", a adăugat el.

Principalul sanctuar pentru fauna sălbatică din Assam, Parcul Naţional Kaziranga, unde se află cea mai mare concetrare de rinoceri cu un singur corn din lume, a fost şi el inundat.

Ploile au mai scăzut în intensitate vineri, ceea ce a determinat autorităţile să trimită echipe de medici şi paramedici în regiunile afectate pentru a preveni izbucnirea unor boli care pot fi răspândite de apă.

Mai multe articole despre:
India inundaţii