MENIU

20 ani de la moartea Prinţesei Diana. Au verificat mormântul ei. E şocant ce au găsit acolo

Astăzi, 31 august 2017, se comemorează 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana.

În 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de mașină în tunelul stradal numit Pont de l'Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed și cu șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, care avusese misiunea de a conduce mașina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi. Mașina lor s-a ciocnit de al treisprezecelea stâlp al tunelului. Tunelul cu două benzi era construit fără bariere metalice în fața stâlpilor. Niciunul dintre cei patru ocupanți nu avea centura de siguranță.

Diana, încă în viață, însă cu răni grave la nivelul pieptului, a fost dusă la spitalul Hôpital de la Salpêtrière, unde a avut un stop cardiac la câteva minute după ce a fost adusă. Chirurgii nu au reușit să o resusciteze, iar la ora 3 dimineața i-a fost stabilit decesul. Diana era în vârstă de 36 de ani.

Charles Spencer, fratele prințesei Diana, a decis să rupă tăcerea!

Charles Spencer, fratele prințesei Diana, a dezvăluit într-un interviu recent că în ultimii 20 de ani au existat patru tentative ale hoților de morminte de a profana cripta funerară a surorii sale.

Charles Spencer, al nouălea conte Spencer, spune că decizia ca prințesa Diana să fie înmormântată pe insula Althorp, ce face parte din proprietățile deținute de familia sa, a fost luată cu scopul de a proteja intimitatea criptei funerare, conform Agerpres.

El a dezvăluit că acel spațiu izolat a fost "cel mai sigur loc" pentru sicriul prințesei Diana. "Au existat patru tentative de profanare a criptei sale în ultimii 20 de ani. Sunt foarte bucuros că am putut să le dejucăm pe toate", a adăugat Charles Spencer.

De asemenea, Charles Spencer a mai spus că reprezentanții Palatului Buckingham l-au "mințit" în privința deciziei luate de familia regală, care a decis ca prinții Harry și William să meargă în urma sicriului mamei lor în timpul ceremoniei funerare.

Contele Spencer a declarat că a fost un "avocat pasionat" împotriva acestei decizii, considerând că plasarea celor doi tineri prinți, pe atunci copii, în urma sicriului mamei lor în timpul procesiunii funerare, ce a fost urmărită la televiziune de milioane de persoane, a fost un act "ciudat" și "plin de cruzime".

Mai multe articole despre:
prinţesa Diana