MENIU

10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit un oraş din El Salvador. Trupele au misiunea de a aresta toţi interlopii - VIDEO

Sursa foto: Twitter

10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit un oraş din El Salvador. Trupele au misiunea de a aresta toţi interlopii. În imaginile publicate de guvern se observă soldații înarmați, îmbrăcați în veste antiglonț și cu puști de asalt. Toate arterele din oraşul aflat la 13 kilometri de capitală au fost blocate, iar oricine intră şi iese este legitimat. 

8.500 de soldaţi şi 1.500 de poliţişti au încercuit oraşul Soyapango, din El Salvador şi au început să patruleze străzile în căutarea membrilor grupărilor interlope, a anunţat preşedintele statului, Nayib Bukele, informează BBC.

Toate arterele care ies din oraş au fost blocate, iar oricine intră şi iese este legitimat.

Soyapango este unul dintre cele mai mari oraşe din El Salvador, cu o populaţie de peste 290.000 de locuitori. Localitatea, aflată la 13 kilometri de capitala San Salvador, este cunoscută drept o bază importantă pentru grupările interlope.

„În acest moment oraşul Soyapango este complet încercuit. Echipele din cadrul poliţiei şi armatei au fost însărcinate să extragă toţi membrii grupărilor care se găsesc acolo”, a declarat preşedintele Nayib Bukele.

În luna martie, preşedintele țării din America Centrală a declarat stare de urgenţă, pentru a putea pune capăt răfuielilor dintre grupările interlope. De atunci, 58.000 de suspecţi au fost arestaţi de autorităţi.

Mai multe articole despre:
soldati politisti El Salvador interlopi