MENIU

Marinela Mititelu: Vrem spitale ca afară. Și avem. Ca-n India

Marinela Mititelu: Vrem spitale ca afară. Și avem. Ca-n India

India, Egipt, Rusia. Ce avem în comun cu ele? Pacienți cu Covid 19, omorâți în incendii zbucnite în secțiile de Terapie Intensivă, unde erau internați.  

Pe 10 mai, un spital Covid-19 din nordul Moscovei este cuprins de flăcări. Un pacient a murit și 200 au fost evacuați. Agențiile de presă au relatat că focul a izbucnit în secția ATI, însă autoritățile ruse au refuzat să confirme informația. 

Pe 12 mai, alt incendiu izbucnește la un spital Covid-19 din Sankt Petersburg. Cinci pacienți intubați au decedat. Cauza: de data aceasta, autoritățile ruse precizează că incendiul s-a produs la secția ATI, unde un ventilator a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Autoritățile ruse au dat vina pe suprasolicitarea aparaturii medicale. 

Pe 29 iunie, la Alexandria, în Egipt, șapte pacienți bolnavi de Covid-19 au murit intoxicați cu fum într-un incendiu care a cuprins secția de Terapie Intensivă a unui spital privat. Autoritățile egiptene au dat vina pe un scurtcuit care ar fi provocat explozia unui aparat de aer condiționat. Cu o lună înainte, un incident similar s-a produs într-un alt spital din Cairo, dar nimeni nu a fost atunci rănit.  

În India, pe 6 august, la Ahmedabad, un oraș din vestul țării, 8 pacienți cu Covid-19, intubați, au murit arși de vii. La fel, cauza a fost un scurtcircuit. Instalația electrică a cedat din cauza suprasolicitării, pentru că nu era proiectată să susțină un consum atât de mare. 

Citește continuarea pe realitateadinpnl.net

Mai multe articole despre:
marinela mititelu