MENIU

Dan Vasile Mihale: A venit și rândul lui Iohannis, la huiduieli

A venit și rândul lui Klaus Iohannis, la huidueli. Vă miră? Pe mine, nu. Dar, mai întâi,  să vedem contextul, pentru a înțelege mai bine cum s-a ajuns la acest moment stânjenitor.

Vineri, în timpul discursului dedicat aniversării Unirii Principatelor, Iohannis a fost huiduit, dar și aplaudat. Huiduielile au venit după ce președintele a vorbit despre PSD și necesitatea alegerilor anticipate, iar aplauzele s-au auzit după ce președintele a vobit despre necesitatea construirii, în regim de urgență, a Autostrăzii Unirii. A ieșit lejer din corzi, dar asta poate costa scump Guvernul Orban, care trebuie să pună în practică promisiunea.

Și Ludovic Orban a ieșit elegant din încurcătură, ajustându-și, din mers, discursul. Desigur asta nu înseamă mare lucru pentru un politician obișnuit cu vorbăria și propaganda. Episodul, destul de stânjenitor în contextul unei aniversări istorice importante, mi-a amintit de numeroasele huidueli de care au avut parte Băsescu și ultimii doi lideri PSD, Dragnea și Dăncilă, dar și de momentele care au generat aceste reacții ale mulțimii. Numitorul lor comun este saturația. Populația s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor fapte.

Momentul a fost amplu comentat atât de politicieni, cât și de analiști. Și unii și alții au prezentat lucrurile în lumina care le-a convenit. Ponta a scris pe Facebok că, președintele a fost huiduit când a vorbit de Autostradă. Relatările de la fața locului îl contrazic . Ponta trage însă o concluzia relevantă: ,,e clar că Natura nu ne mai suportă, iar noi suntem total nepregatiți pentru efectele acestor schimbări climatice’’.

Este adevărat, suntem total nepregătiți, la aproape toate capitolele, începând cu sănătatea și educația și terminând cu infrastructura, pentru că avem o clasă politică lacomă și autosuficientă.

Acesta este și motivul pentru care în 2019 s-au dat în folosință doar 43 kilometri de autostradă .

În acest moment reţeaua de autostrăzi din România măsoară în total 850 de kilometri, adică puțin peste patru centimetri pe cap de locuitor. 

Așa arată România reală, domnilor politicieni!

Mai multe articole despre:
Iohannis huiduieli