MENIU

Alexandru A.: Somnul dulce al românilor - drumul spre relaxare, un calvar

Aglomeratie pe Valea Prahovei / Foto: Inquam Photos, Raul Giuglea

Constat cu tristețe că dormim un somn luuuung și amar. Am ajuns să dormim și în mașină. Da, da. Am făcut astăzi 3 ore și jumătate de la Brașov până la ieșirea din Bușteni. Și asta cu 2 copii în mașină. Drumul până la București a însumat 6 ore și jumătate. Pe DN1, care s-a dorit a fi drum strategic, drum european și drum național. Ei bine, în astea 6 ore, m-am tot gândit cum am ajuns noi în situația asta. Cum se poate ca trecerea printr-un singur oraș de pe Valea Prahovei să provoace blocarea unui drum național și european. 

Vorbesc despre Bușteni pentru că de fiecare dată acolo se produce blocajul care duce la formarea unei coloane de 10-20 km de mașini, nervi și stres imposibil de măsurat.

Mă întreb și eu ca orice om normal... de ce naiba permitem asta? Poliția Rutieră ce face? Primarul din Bușteni ce face? CNAIR ce face? Pentru că, dacă nu fac, nu e normal să îi schimbăm? Poate găsim unii mai competenți la conducerea acestor instituții care să găsească soluții și care să asigure fluidizarea traficului într-un oraș cu o singură stradă principală care nu cred că are mai mult de 7 km. Nu vi se pare puțin penibilă situația asta, domnilor de la Poliția Rutieră? Domnule primar? Vă imaginați ce stres se acumulează în aceste 3 ore și jumătate într-o mașină, chiar și fără copii? 

Cu ce am greșit noi oare de ne supuneți unor situații atât de stresante? Pentru că eu văd o singură greșeală din partea noastră. Că vă tolerăm în poziția pe care o ocupați fără să faceți absolut nimic. Și ma întreb cât de mare este toleranța românilor la stres și cât de mult mai dorm.

Eu unul am ajuns cu nivelul de stres la maximum și, ca cetățean al acestei țări, vă cer demisia, domnule comisar Băluș Cristian, din funcția de șef al Poliției Bușteni. Conform site-ul oficial al Poliției Bușteni https://ph.politiaromana.ro/ro/i-j-p-prahova/politii-municipale-orasenesti-si-statiuni/politia-statiunii-busteni, aveți în subordine "comartimentul rutier" (sic!). 

Dacă traficul prin cei 7 km de șosea ai orașului Bușteni provoacă blocarea pe zeci de km a traficului unui drum european și național de importanță strategică, mă întreb ce cautați în acest post. Cum de este tolerată această situație care nu numai că persistă, dar se și înrăutățește parcă, de la lună la lună. 

Consider că, într-o țară normală, această situație este intolerabilă! Nu înțeleg cum de autoritățile județene și centrale se complac în această situație de atâta timp fără să schimbe nimic. Implicațiile unei astfel de situații sunt imense, plecând de la turism și până la transportatori. Avem pretenții că suntem stat membru UE, NATO, dar nu suntem în stare să fluidizăm traficul de tranzit printr-o stațiune de câțiva km pe un drum european și național care leagă Capitala de toate atracțiile turistice montane ale țării. Nu vi se pare penibil chiar și cum sună??? 

Nu mai zic cât de jenant este că situația asta persistă și se înrăutățește de atâta timp. Poate că e cazul să întrebăm și IPJ Prahova ce se întâmplă și de ce Poliția Rutieră Prahova nu poate fluidiza câțiva km și își bate joc de toți șoferii și copiii care stau cu orele în coloană pentru a tranzita orașul Bușteni. 

Eu am ales să nu mai dorm, domnilor! Am ales să vă cer demisia și mă aștept ca în locul dvs. să vina oameni competenți, care să poată face măcar atâta lucru pentru noi, cetățenii: să fluidizeze câțiva km în drumul nostru spre relaxare. Nu să îl transforme în cel mai mare stres, așa cum faceți dumneavoastră!

Mai multe articole despre:
busteni trafic busteni