MENIU

Veste excelentă de la PNL. Cu cât crește salariul minim pe economie!

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că salariul minim pe economie va fi majorat în 2020 cu până la 7,2%. Prin urmare, salariul minim pe economie va creşte de la 2080 de lei la 2230 de lei.

"Salariul minim va creşte în 2020! Creşterea se va face printr-o formulă clară, predictibilă, cu indici de corecţie care să ţină cont de evoluţia economiei, dar şi a pieţei muncii.

În cadrul întâlnirii de astăzi cu Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social am luat în discuţie mai multe variante de calcul pentru stabili nivelul salariului minim.

Principiile care stau la baza creşterii salariului minim sunt: 1. un mecanism de calcul clar şi predictibil, pornindu-se de la anumiţi indicatori economici. Varianta aflată în lucru prevede o creştere de minimum 7,2%, adică de la 2080 lei la 2230 lei; 2. capacitatea firmelor de a acoperi aceste costuri, fără a le afecta profitabilitatea; 3. impactul asupra bugetelor locale, care au fost deja împovărate de fosta guvernare”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.