MENIU

Turcia se golește din cauza prețurilor mari. Plajele rămân pustii

Prețuri uriașe în unele dintre destinațiile preferate de români! Rețelele sociale au fost invadate în ultima perioadă de mărturiile turiștilor care își exprimă nemulțumirile cu privire la sumele uriașe pe care sunt nevoiți să le plătească în Turcia.

Turiștii au ajuns să plătească și de 5 ori mai mult ca acum

În unele cazuri, prețurile la mâncare s-au mărit și de 5 ori într-un singur an de zile, motiv pentru care unele plaje s-au golit. 

Turiștii spun că prețurile au început să crească după pandemia de COVID. 

„Pentru un burger plătești 12 lire, pentru apă 2 lire. Prețurile ajung să fie ca cele din Londra. Sora mea și familia ei spun că nu se vor întoarce.” spune o turistă.

„Toate restaurantele erau goale, asta îmi dă un sentiment ciudat. Am vizitat Marmaris ieri și e ca și cum jumătate dintre oameni nu ar fi aici.”, a completat un alt turist.

„Să vă arăt cum s-au schimbat prețurile. Un suc de rodie costa 2 dolari. Acum același suc costă 4,7 dolari. Un burger costa 1,85. Astăzi, un burger vândut în aceeași locație costă 8,60 dolari.”, spun oamenii.

@slimwadie5 Turkey used to be really cheap now its like been in the u.k if not more sometimes. #expensive #turkey🇹🇷 #türkiye #beach #marmaris #icmeler ♬ original sound - Slimwadie