MENIU

Șeful Consiliului Fiscal: O nouă criză va duce la un exod accentuat de oameni, din ţara noastră

Apariţia unei noi crize economice va face ca ţara noastră să se confrunte cu un exod accentuat de oameni, a spus, joi, Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, în cadrul unei conferinţe organizate la Sinaia, informează bursa.ro.

"Tinerii nu mai au răbdare. Nici bătrânii nu mai au răbdare, care spun că trebuie să trăim mai bine. Tinerii vor să trăiască mai bine, dar nu sunt obligaţi să trăiască în România. Vor să se ducă să trăiască într-un alt stat membru. Unele ţări din Europa de Est au politici demografice. Dar ca să ai o politică demografică după cum se încearcă, prin natalitate, prin susţinerea familiei, nu trebuie să ai resurse bugetare?", se întreabă Dăianu.

Preşedintele Consiliului Fiscal a adăugat: "Vedeţi, consolidarea bugetară nu înseamnă numai să avem deficite mai mici ca să nu ne penalizeze pieţele. Înseamnă să avem resurse bugetare mai multe pentru a putea finanţa mai bine sănătatea, educaţia. Pentru a sprijini familia, a creşte natalitatea, a apăra ţara".

Daniel Dăianu a punctat că bugetul întruchipează un contract politic şi social între cetăţeni şi stat.

"Dar statul trebuie să aibă resurse, iar economia privată ar trebui să fie interesată ca statul să onoreze acest contract. Nu un stat abuziv, măcinat de corupţie instituţională, bazat pe cumetrie", a spus preşedintele Consiliului Fiscal.

Detalii Aici

Mai multe articole despre:
Dăianu criza exod de oameni