MENIU

Șefa ICR de la Londra a REFUZAT chiria gratuită pentru traiul într-un apartament de lux, pe banii statului român - Situație REVOLTĂTOARE

Catinca Maria Nistor/ Foto: Facebook

Noua directoare a Institului Cultural Român (ICR) de la Londra a refuzat chiria gratuită în schimbul unui apartament de lux pe care statul nostru dă lunar 6.500 de lire sterline. Totul pentru că actrița nu se simte în largul ei într-o zonă securizată a Ministerului de Externe. La doar 34 de ani, Catinca Maria Nistor, fiica unui mare mason de la noi din țară, a reușit să ajungă șefa culturii chiar și după ce s-a bâlbâit în Parlament în timpul candidaturii. 

Catinca Maria Nistor este fiica actorului român Stelian Nistor care a fost liderul Lojei Masonice de rit scoțian cu sediul central la Londra. Chiar în Capitala unde urma să ajungă fiica lui să trăiască în lux pe banii statului român.

Tânără actriță și absolventă în drept, Catinca avea ambiții mari de la vârste fragede. La 28 de ani a declarat că până la 35 de ani vrea să aibă rostul ei la Londra.



Și a și reușit. Potrivit ziarului Libertatea, la doar 34 de ani Catinca putea să locuiască gratuit într-un apartament asigurat de statul român, locuință unde au stat toți cei patru directori ai ICR din 2006 și până acum. Însă fiica fostului mare maestru mason a vrut neapărat să scape de zona „monitorizată și securizată”.

Potrivit acelorași surse, apartamentul unde a vrut Catinca să se mute este la doar 10 minute de mers pe jos de locuința asigurată de statul român unde chiria era gratuită. Aceasta a vrut să se mute în apropiere de celebrul magazin londonez Harrods, unde chiria lunară este de 6.500 de lire sterline pentru 120 de metri pătrați. Este printre cele mai scumpe chirii din Capitală.

La o lună de la numirea în funcția de director al Institutului Cultural Român din Londra, site-ul edupedu.ro al Ministerului de Învățământ a scris că șefa Culturii nici măcar nu a urmat cursurile universității London School of Economics, așa cum susține ea în CV.

Mai multe articole despre:
icr sefa icr londra catinca maria nistor