MENIU

Iranul urmează să aprovizioneze cu petrol Venezuela

iran venezuela

O flotilă de cinci tancuri petroliere, încărcate cu combustibil iranian, se apropie de Marea Caraibilor, având destinaţia Venezuela, informează Reuters. Primul vas va ajunge duminică, 24 mai, în apele teritoriale ale Venezuelei. Iranul livrează statului sud-american aproximativ 1,54 milioane de barili de benzină şi alchilat, au declarat autorităţile din cele două state.

Transportul a provocat o dispută diplomatică între cele două ţări şi Statele Unite, care acum analizează posibilitatea adoptării unor măsuri de răspuns, după cum a declarat un oficial american, dar care nu a oferit detalii privind opţiunile Washingtonului. SUA şi-au mărit recent prezenţa navală în zona Mării Caraibilor, argumentul fiind derularea unei operaţiuni antidrog, iar un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a declarat că nu are cunoştinţă de vreo operaţiune legată de cele cinci tancuri petroliere. Oficialul este citat și de RRA.

"Am spus mereu că, prin această tranzacţie, Iran şi Venezuela - două state deviate de la ordinea internaţională - încalcă în mod clar sancţiunile internaţionale impuse asupra lor", a subliniat Jonathan Hoffman la finalul intervenției.

Mai multe articole despre:
Iran Venezuela SUA