MENIU

Germania și avertismentul BREXIT-ului

germania brexit

Guvernul Germaniei îndeamnă statele membre ale Uniunii Europene să elaboreze planuri de urgenţă pentru eventualitatea încheierii tranziţiei post-Brexit fără niciun acord, relevă un document intern citat de agenţia de presă Reuters. Guvernul Boris Johnson a transmis, vineri, Uniunii Europene că nu vrea prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, amplificând riscurile unui blocaj în relaţiile bilaterale după 1 ianuarie 2021. Ulterior, Boris Johnson a sugerat că s-ar putea ajunge la un acord în luna iulie.

Însă Guvernul Germaniei pare să se pregătească pentru scenariul încheierii tranziţiei post-Brexit fără niciun acord. „Începând din septembrie, negocierile vor intra într-o etapă fierbinte. Marea Britanie a amplificat deja ameninţările la adresa Bruxellesului, vrea să rezolve totul într-un timp foarte scurt şi speră să obţină succes în negocieri în ultimul moment", arată un document al Ministerului de Externe de la Berlin citat de agenţia Reuters.
 
Este important să menţinem unitatea la nivelul celor 27 de state membre UE, să continuăm să insistăm pentru progrese în toate domeniile şi să arătăm clar că nu va exista un acord cu orice preţ. Prin urmare, trebuie să înceapă activităţile de planificare la nivel naţional şi european, pentru a fi pregătiţi pentru scenariul 2.0 al lipsei unui acord. Situaţia este mai puţin gravă decât în 2019, dat fiind că reglementări importante, spre exemplu privind cetăţenii, au fost rezolvate prin acordul retragerii Marii Britanii din UE", precizează documentul, citat de Mediafax.
Mai multe articole despre:
brexit Marea Britanie germania