MENIU

Boala care te face să-ți uiți iubitul, dar și cinci ani din viață. O poveste adevărată

georgia lee

O femeie de 23 de ani din Marea Britanie dorește să conștientizeze pericolul real pe care îl reprezintă encefalita. Georgia Lee din Milton Keynes a fost afectată de această condiție medicală în urmă cu cinci ani, uitând complet de iubitul ei, dar și de momente importante din anii în care s-a format ca om: examenul auto, cursurile universitare.

Tânăra nu-și mai amintește multe momente cheie din ultimii cinci ani de viață, printre care obținerea carnetului de șofer, petrecerile de la zilele de naștere când a împlinit 18 și 21 de ani și nici rutina zilnică de mers la universitate.

Situația nefericită cu care se confruntă Georgia este o consecință a encefalitei, o condiție neobișnuită, dar foarte gravă în care creierul își mărește volumul. Cauzele pot fi multiple, însă cele mai comume ar fi: infecțiile virale, probleme cu sistemul imunitar sau chiar infecții cu bacterii sau fungi. Aceste probleme medicale aparent mărunte pot da complicații precum pierderi de memorie, schimbări de personalitate sau de comportament și chiar convulsii frecvente.

Cum a început totul pentru Georgia. Efectele perverse ale encefalitei

Pentru Georgia, totul a pornit de la o banală răceală, care i-ar fi afectat tinerei din Milton Keynes partea din spate a gâtului. De asemenea, această viroză a contribuit decisiv și la deteriorarea creierului. Primele simptome au însemnat câteva săptămâni de dureri în partea stângă a frunții. La puțin timp după ce durerile au început, Georgia i-a scris iubitului cu care avea o relație de doi ani. Mesajele ei nu aveau nici un sens, astfel că Laurence, prietenul ei, l-a contactat pe tatăl Georgiei. Fata de 23 de ani a ajuns în cele din urmă la spital, unde a stat sub atentă supraveghere medicală. Povestea ei a fost făcută cunoscută de revista britanică Unilad.

Perioada petrecută aici a durat mai bine de o lună, timp în care a ajuns până acolo încât să-și uite numele. Encefalita se instala, însă Georgia era pregătită să lupte. Nu a durat foarte mult și amintirile au reînceput să apară. Cu toate acestea, fata nu l-a recunoscut pe Laurence când acesta a vizitat-o la spital. Cei doi formau deja un cuplu de doi ani, și povestea a trebuit rescrisă de la început în contextul encefalitei. Georgia nu a avut doar probleme în dragoste din cauza encefalitei. Tânara de 23 de ani are în continuare dificultăți în a-și găsi un job, amintirile ei legate de universitate dispărând în van. Encefalita a erodat și încrederea tinerei din Milton Keynes, care are de dus o luptă nedreaptă cu această boală.

La nivel global, aproximativ 500.000 de oameni sunt afectați de această boală în fiecare an. Cu toate acestea,78% din populația Terrei nu știe nimic despre encefalită. Pentru a conștientiza pericolul, anual, pe 22 februarie se celebrează Ziua Mondială a Encefalitei.

 

Mai multe articole despre:
encefalita