MENIU

Fiul lui Michael Schumacher, declaraţie emoţionantă: "Este ceva de nedescris"

Mick Schumacher
<p>Michael SCHUMACHER</p>

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, a semnat prima sa victorie în cursele rezervate monoposturilor, duminică, în ce de-a treia cursă care a avut loc pe circuitul de la Oschersleben (nordul Germaniei), cu ocazia etapei de debut a campionatului Formula 4.

"Este pur și simplu incredibil să câștigi o astfel de cursă. Este ceva de nedescris", a declarat adolescentul (16 ani) pentru postul german Sport 1, neuitând să "felicite toate echipa" olandeză Team van Amersfoort.

Schumacher Jr a intrat în posesia trofeului rezervat celui mai bun "rookie" (debutant), după ce a reușit o evoluție la fel de entuziasmantă în prima cursă de sâmbătă, pe care a încheiat-o pe locul 9, după ce a plecat pe de poziția a 19-a a grilei de start.

Duminică dimineață, el s-a mulțumit cu locul 12 în cea de-a doua cursă din programul acestei prime etape germane din Formula 4.

Formula 4, înființată în 2014, este un campionat de promovare care le permite tinerilor piloți să capete experiență pe bolizi mai ușori decât cei din categoria regină, Formula 1. Ediția 2015 din acest an cuprinde opt etape, ultima dintre ele urmând să se desfășoare la Hockenheim, pe la începutul lunii octombrie. Următoarea etapă este programată între 5 și 7 mai, în Austria.

Campion european și vicecampion mondial en titre de juniori la karting, Mick Schumacher calcă astfel pe urmele ilustrului său tată, care își continuă convalescența în Elveția, după accidentul de schi în care a fost implicat pe 29 decembrie 2013 în Alpii francezi, în urma căruia a rămas în comă timp de mai multe luni.