MENIU

Diesel Gate. Volkswagen dă cărţile pe faţă. Sunt 8 milioane de maşini afectate în UE

Grupul auto Volkswagen anunţă că opt milioane de vehicule diesel înmatriculate în Uniunea Europeană au softuri pentru inducerea în eroare a testelor de emisii, conform unei scrisori trimise Parlamentului german, relatează publicaţia germană Handelsblatt.

Thomas Steg, şeful Departamentului de Relaţii Publice al Grupului VW, a trimis Parlamentului german o scrisoare oficială în care anunţă că softul destinat manipulării emisiilor a fost montat la vehicule dotate cu motoare diesel de tip 1,2, 1,6 şi 2,0 litri, scrie Mediafax.ro.

"În Uniunea Europeană, problema vizează opt milioane de motoare diesel de tip EA 189, euro 5, cu capacitatea de 1,2, 1,6 şi 2,0 litri", se arată în scrisoarea trimisă de reprezentantul Grupului Volkswagen Parlamentului de la Berlin.

Documentul are data de 2 octombrie, fiind obţinut de ziarul Handelsblatt şi publicat luni seară.

"Prezentăm scuze pentru neregulile cauzate de câţiva indivizi şi promitem clarificarea lucrurilor", precizează VW.

Purtătorul de cuvânt al Grupului Volkswagen a declarat că nu a fost informat despre această scrisoare şi nu poate comenta.

Scandalul Volskwagen în România. 30 de mii de maşini puse în circulaţie au probleme cu softul

Scandalul Volskwagen în România. "Aproximativ 109.000 de masini produse de grupul WV, masini care se afla in circulatie in Romania, ar putea fi dotate cu softuri care pacalescu testele de mediu.", a spus Iulian Matache, ministrul transporturilor.

Maşini din România care au probleme cu softul!

Audi
Noi: 5.284
Utilizate: 14.861

Seat
Noi: 1.288
Utilizate: 1.067

Skoda
Noi: 19.918
Utilizate: 4.204

VW
Noi: 29.619
Utilizate: 29.763

Registrul Auto Român a decis: 300 de maşini Volkswagen din ţara noastră, dotate cu motor diesel Euro5, nu mai pot fi puse în vânzare.

"Se află pe stoc nevândute 300 de autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate cărţi de identitate până la rezolvarea problemei", spune Iulian Matache, Ministrul Transporturilor.


Oficialii români ne garantează însă că nu vor fi afectaţi sub nicio formă cumpărătorii.

De asemenea, seful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a anunţat că dealerii care vând maşinile germane în România pot primi amenzi de până la 100.000 de lei.

UPDATE: Membrii board-ului de supervizare al companiei Volkswagen au anunțat, joi, că vor avea nevoie de cel puțin câteva luni pentru a finaliza investigația, privind falsificarea rezultatelor la testele antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

Cu toate acestea, săptămâna viitoare, conducerea companiei va informa opinia publică referitor la soluțiile găsite pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Volkswagen, se arată în declarația board-ului.

 

Scandalul emisiilor. Statul român se va îndrepta împotriva Volkswagen pentru a recupera prejudiciul

Mai multe articole despre:
UE poluare maşini Volskwagen dieselgate