MENIU

Sărbătoare importantă pentru creștinii din România - Azi e ziua de naștere a lui Arsenie Boca - Adevărul despre părintele care ajută mii de oameni

Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut în data de 29 septembrie, 1910. Arsenie Boca, pe numele său real Zian Boca, s-a născut în anul 1910, în judeţul Hunedoara.

De mic copil, Arsenie Boca era atras mai mult de viaţa spirituală decât de joacă şi distracţie. Era singuratic şi avea înclinaţie către religie. 

Cu toate acestea, Arsenie Boca a vrut să devină aviator, însă părinţii săi nu au putut să-l susţină financiar dacă ar fi ales o facultate de profil din Bucureşti.

Prin urmare, Arsenie Boca a ajuns să studieze Teologia la Sibiu. Aici a devenit extrem de disciplinat, reuşind să-şi controleze toate instinctele. Ea vegetarian, dormea puţin şi îşi petrecea cea mai mare parte a timpului rugându-se neîntrerupt. 

A studia, apoi, la Bucureşti, la Medicină şi la Academia de Arte Frumoase.  După ce trăieşte câteva luni la Muntele Athos, se întoarce în ţară şi primeşte numele de "Arsenie". 

În jurul anului 1941, tot mai mulţi oameni începuseră să vină la mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbîta de Sus, unde el era călugăr, ca să-şi spună necazurile. Acela a fost momentul în care Arsenie Boca a început să le vorbească oamenilor despre Dumnezeu şi să-i îndemne la o viaţă curată.

În anul 1945, Arsenie Boca este arestat pentru câteva saptamani. Trei ani mai târziu, este arestat din nou şi acuzat că i-a susţinut pe luptătorii anticomunişti din munţii Făgăraş. În 1951, este din nou arestat pentru 12 luni şi trimis la muncă silnică la Canal. 

 

Mai multe articole despre:
arsenie boca sarbatoare parintele arsenie boca