O nouă atracție culturală în București. Cum arată „Metroul de poveste” și pe ce magistrală va circula
Bucureștiul oferă locuitorilor săi și vizitatorilor o experiență deosebită: o călătorie cu "metroul de poveste", un proiect care îmbină transportul public cu educația culturală.
Această inițiativă oferă pasagerilor ocazia de a descoperi informații captivante despre personalități marcante din istoria României, în timp ce se deplasează către destinațiile lor. Metroul de poveste va fi funcțional timp de o lună, din 14 octombrie până pe 15 noiembrie 2024, circulând pe magistrala M5.
Cum arată „metroul de poveste”
Ce este "metroul de poveste"? Acest proiect cultural a transformat stațiile și vagoanele de pe magistrala M5 într-un spațiu educativ. Afișe mari, viu colorate, cu informații despre figuri importante din istoria României, au fost amplasate atât în stațiile de metrou, cât și în trenuri. Scopul este de a capta atenția pasagerilor de toate vârstele și de a oferi o lecție de istorie în timpul călătoriilor. Proiectul este parte a inițiativei "Cultură 2024" și promovează cunoașterea culturii românești într-un mod accesibil și modern.
Imagini cu metroul de poveste / Sursa foto - Arhivă
Stații tematice și afișe interactive Stațiile Constantin Brâncuși, Tudor Vladimirescu și Petrache Poenaru de pe magistrala M5 au fost special amenajate cu afișe educative care oferă detalii despre personalitățile ce dau numele acestor locații. Pasagerii vor putea afla, de exemplu, de ce Drumul Taberei, Petrache Poenaru sau Constantin Brâncuși sunt repere importante ale istoriei și culturii noastre. Afișele sunt gândite să atragă atenția tuturor, de la copii la adulți, fiind o metodă interactivă și creativă de a face legătura între transportul public și educația culturală.
Un proiect al Primăriei Sectorului 6 Primăria Sectorului 6 este inițiatoarea acestui proiect inedit, care își propune să îmbogățească timpul petrecut în metrou prin informații utile și interesante. "Cultura merge cu metroul în sectorul 6", este mesajul transmis de primărie, invitând bucureștenii să descopere poveștile culturale ascunse în stațiile metroului de pe magistrala M5.