MENIU

Harrison Ford, la un pas de un nou accident aviatic

Harrison Ford

Actorul american Harrison Ford a provocat un nou incident aviatic, la un aeroport din California. O ciocnire cu avionul în care era starul hollywoodian ar fi fost evitată în ultimul moment de pilotul altui avion.

 

Incidentul aviatic s-a petrecut vienrea trecută pe Aeroportul Hawthorne din California , pe 24 aprilie, potrivit WFMZ TV. Acum a fost dat publicității dialogul pe care actorul l-a avut cu șeful turnului de control aerian.

Potrivit înregistrării audio publicate de presa americană, starul nu a amânat aterizarea așa cum i se ceruse pentru a lăsa un alt avion să decoleze.  În înregistrare se aude cum operatorul de la turnul de control este furios pentru că actorul nu a respectat instrucţiunile. Actorul, în loc să amâne aterizarea, ar fi accelerat pe pistă și ar fi început s-o traverseze, potrivit înregistrării. Pe de altă parte, Harrison şi-a cerut scuze și a declarat că a înţeles că trebuie să elibereze pista. 

Cele două avioane nu s-au ciocnit, pentru că celălat pilot a decolat înainte ca avionul pilotat de actor să ajungă în zona respectivă. Cele două avioane s-au aflat la peste 1.000 de metri. 

Administrația Federală a Aviației (FFA) a descchis o anchetă în acest caz.   

Pasiunea pentru zbor l-a costat mult pe actor. Harrison Ford, în vârstă de 77 de ani, a suferit multe accidente aviatice de-a lungul anilor. A scăpat cu viață de fiecare dată.

În urmă cu cinci ani, în martie 2015, și-a fracturat bazinul și o gleznă când a aterizat de urgență din cauza unei defecțiuni a motorului.